Een uitgelezen selectie aan eerlijke wereldwijnen voor elke gelegenheid.

Een aanrader bij stoofpotjes met kruidige diepgang en gegrild rundsvlees. Serveer op 16-18 °C. Gebotteld in Chili.
18 maand rijping op eiken vat geeft veel finesse in de neus, met zwart fruit, wat chocolade, zwarte peper en drop. In de mond een frisfruitige aanzet, mooie aciditeit, rijpe tannines en een volle finale.

Heerlijk bij fijne charcuterie, rood vlees en gebraadschotels. Serveer op 16-18 °C.
Gebotteld in Chili.
Deze complexe biologische cabernet heeft een weelderig boeket van vers rood fruit, eucalyptus en een lichte vanille toets. De smaak is vol en sappig, met mooi kersenfruit en een fluwelige afdronk.

Lekker bij wildschotels, BBQ en kruidige stoofgerechten. Serveer op 14-16 °C.
Gebotteld in Zuid-Afrika.
Dieprode wijn met een aroma van rood fruit en specerijen. Fruitig en soepel in de mond, met peper- en koffietoetsen.

Lekker bij gegrild rood vlees, stevig gekruide schotels, gegrilde groenten, pasta, kaas en pure chocolade. Serveer op 14-16 °C.
Gebotteld in Argentinië.
Deze malbec heeft een intens aroma van viooltjes, rode vruchten, pruimen, bessen en hazelnoot, met een hint van tabak, chocolade en vanille.

Ideaal bij rood vlees en grillades.
Serveer op 14-16 °C.
Een speelse, fruitige cabernet met aangename tannines en een zachte kruidigheid. Jong te drinken.

Lekker bij pittige kaas, kruidige stoofgerechten, gebraad en BBQ. Serveer op 14-16 °C.
Gebotteld in Zuid-Afrika.
Deze intense pinotage draagt aroma’s van granaatappel, vlierbes en groene kruiden. Harmonieus in de mond, met een frisse aanzet, mooi fruit, fijne zuren, zachte tannines en een koffietoets in de afdronk.

Uitstekend bij de fijnere keuken met rijke sauzen, ook niet te versmaden bij de BBQ en gegrild vlees.
Gebotteld in Chili.
Deze wijn met diepe robijnrode kleur heeft een expressieve neus van warm rijp fruit (kers, braambes, cassis), met eucalyptus en paprika, bouquet garni en lichte houttoetsen. In de mond is deze fruitbom zeer sappig en soepel, met een goede structuur, fijn verweven tannines en een warme afdronk.

Lekker bij lamsvlees en harde/oude kazen.
Rijp rood fruit (kers, cuberdon) en delicate kruidigheid (eucalyptus, witte peper) in de neus. Verrassend zachte rode wijn met subtiel vol karakter.
Deze rode wijn bestaat uit 50 % país, 30 % carignan en 20 % cabernet sauvignon druiven.

Ideaal bij gegrild vlees en stoofgerechten. Schenken op 16-18 °C.
Gebotteld in Chili.
De Campesino Cabernet Sauvignon Reserva is de trots van de kleinschalige wijnbouwers die lid zijn van Red del Vino in de Colchagua-vallei. Je herkent een houtgerijpte cabernet reserva met diepe kleur, aangename aroma’s van zoete kersen, cassis, groene paprika en vanille. In de mond volgt een volle getypeerde aanzet, terugkerend zwart steenfruit, mooie structuur en strakke tannines.

Zeer lekker bij grill- en kruidige suddergerechten. Serveer op 16-18 °C.
Gebotteld in Argentinië.
Deze biologische, volle en fruitige 50/50 blend van malbec en shiraz is sappig en soepel, met een warme kruidige finesse.

Heerlijk bij rijke stoofpotjes, geroosterd vlees, wild en gerijpte kazen.
In de neus ontplooit zich een complex palet van zwart fruit, houttoetsen (vanille) en groene kruiden (tijm, laurier, oregano). Deze biologische Gran Reserva is een volle, rijke wijn met evenwichtige tannines en een lange, zachte afdronk.

Ideaal bij rood vlees en grillades. Serveer op 14-16 °C. In bag-in-box verpakking met de inhoud van 4 flessen.
Een speelse, fruitige cabernet met aangename tannines en een zachte kruidigheid.

Ideaal bij rood vlees en grillades.
Serveer op 14-16 °C.
Een speelse, fruitige cabernet met aangename tannines en een zachte kruidigheid. Jong te drinken.

Lekker bij slaatjes met fruitige vinaigrette en gebakken scampi’s, bij vis of bij lichte vleesgerechten. Heel fris te schenken.
Gebotteld in Zuid-Afrika.
Deze pinotage rosé heeft een mooi aroma van rode bes en framboos, is fruitig en soepel in de mond en rondt af met een fijne fraîcheur. Ook prima als terraswijn: de wijn is licht en bovendien erg verfrissend.

Prima als aperitief, bij lichte maaltijden en BBQ’s.
Gebotteld in Argentinië.
Deze biologische syrah rosé wordt geproduceerd door de coöperatie La Riojana, in de Famatina-vallei in het noordwesten van Argentinië. De wijn is vrij complex, met in de neus fris rood fruit. De smaak is vol, sappig en rond, met een fijne fraîcheur in de finale.

Lekker bij zomerse slaatjes, schelpdieren en Thaïse keuken. Serveer op 8-10 °C.
Gebotteld in Argentinië.
Deze droge witte wijn is een blend van torrontés druiven met een eerder bloemrijke, kruidige toets en sauvignon blanc druiven met een hint van citrus. Het resultaat is een verrukkelijke frisse wijn met een fijn aroma van tropische vruchten.

Lekker bij paling in ’t groen, spinazie, gebakken vis, groene kruiden. Serveer op 8-10 °C.
Gebotteld in Chili.
Een sauvignon blanc met een frisse, plezierige aanzet en een intense smaak van citrusvruchten. Hij bezit een zachte structuur waar bij de finale grassigheid opduikt.

Lekker bij zeevruchten, salades en pasta. Serveer op 8-10 °C.
Gebotteld in Zuid-Afrika.
Deze klassieke chenin blanc heeft intense geuren van limoen, kweepeer en tropisch fruit, een delicaat ananasaroma en een zuivere, frisse afdronk.

Ideaal bij rijstgerechten en zachte curries. Kan ook als aperitief gedronken worden. Serveer op 8-10 °C.
Een frisse, fruitige wijn met tinten van groene appel. Jong te drinken.

Lekker bij slaatjes en exotische vis- en kipgerechten, en perfect als aperitief.
Gebotteld in Zuid-Afrika.
Een fruit gedreven chardonnay, met in de neus levendige tropische aroma’s, limoen en oranjebloesem. Harmonieus mondgevoel, met volle body en frisse finale.

Lekker bij vis met romige saus, gevogelte en warme veggiegerechten met een frisse toets. Serveer op 10-12 °C.
Gebotteld in Argentinië.
Deze harmonieuze chardonnay heeft rijp fruit (perzik) en charmante vanille toetsen afkomstig van de rijping op vaten van Franse eik.

Heerlijk bij lichte kazen, gevogelte en vis met romige saus. Schenken op 10-12 °C.
Gebotteld in Chili.
In de neus krijg je de typische chardonnay perzik aroma’s, aangevuld met citrus toetsen en een lichte kruidigheid (kaneel). Een volle aanzet, met mooi rijp fruit en een elegante frisse afdronk.
De Campesino Chardonnay is het resultaat van het werk van kleinschalige wijnbouwers die lid zijn van Red del Vino in de Colchagua-vallei.

Heerlijk bij romige gerechten, gevogelte en vis met saus. Schenken op 10-12 °C.
Gebotteld in Chili.
Deze chardonnay is het resultaat van het werk van kleinschalige wijnbouwers die lid zijn van Red del Vino in Colchagua, Chili. In de neus krijg je aroma’s van rijpe ananas, perzik, boter, en vanille dankzij de rijping op Franse eiken vaten. Zeer volle aanzet, met een mooie mineraliteit en fraîcheur in de lange finale.

Prima als aperitief of om zo te drinken. Heerlijk bij Thaise curry, romige pasta’s, gegrilde vis en kruidige kip.
Gebotteld in Argentinië.
Levendige en fruitige pinot gris die delicate florale aroma’s combineert met verfrissende appel-, ananas- en citrustoetsen.

Ideaal bij rijstgerechten en zachte curries. Kan ook als aperitief gedronken worden. Serveer op 8-10 °C. In bag-in-box verpakking met de inhoud van 4 flessen.
Een frisse, fruitige wijn met tinten van groene appel. Jong te drinken.

Ideaal bij rijstgerechten en zachte curries. Kan ook als aperitief gedronken worden. Serveer op 8-10 °C.
Een frisse, fruitige wijn met tinten van groene appel. Jong te drinken.

Lekker als aperitief en bij fruitige desserten. Serveer op 8-10 °C.
Gebotteld in Chili.
Deze frisse schuimwijn met elegante paarsroze kleur wordt gemaakt van pedro jiménez en cabernet sauvignon (1 %) druiven, wat zorgt voor een zuivere neus van rood fruit met florale (violetjes) en zelfs minerale toetsen. Licht mollig in de mond met zeer fruitige kers en aardbei en een harmonieuze afdronk.

Ideaal als aperitief, of met zeevruchten en vis. Koel schenken (6-9 °C).
Volgens de charmat methode gemaakt van pedro jiménez druiven. Intens aromatisch, met citrus en minerale toetsen, en een verfrissende droge afdronk.

Lekker als aperitief en bij fruitdesserten. Serveer op 8-10 °C.
Gebotteld in Argentinië.
Deze biologische schuimwijn met zijn lichtgouden kleur heeft een mooie pareling en fijne florale aroma’s. Toetsen van citrusfruit, een typisch kenmerk van de torrontésdruif.
- Bestelling(en) kunnen doorgemaild worden naar Dirk, onze verantwoordelijke voor de bestellingen via: dirk.latomme@hotmail.com of kom even langs in de winkel waar onze medewerkers graag je bestelling opnemen…
- Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW.
WAT MAAKT EEN WIJN FAIR TRADE?
Oxfam-wijnen zijn fairtradegecertificeerd en komen van vakmensen die hun werk in goede omstandigheden, met kennis van zaken en met liefde doen.
Bovendien krijgen deze wijnproducenten een fairtradepremie. Hoe ze die precies besteden, wordt democratisch beslist. Maar altijd investeren ze in projecten waar iedereen baat bij heeft: de boer.inn.en, hun families en soms zelfs de volledige regio.
Daarnaast steunt Oxfam essentiële projecten bij zijn partners: het verbeteren van de ecologische duurzaamheid, omschakeling naar bioteelt, noodhulp bij natuurrampen …
Kortom: jouw keuze voor fairtradewijn heeft impact op vele vlakken.